22-11-06

een update...

De voorbije weken verliepen op loopgebied niet al te best. Zoals je reeds kon lezen had ik de marathon gelopen met een blessure aan de linkerknie. Nu die blessure bleek hardnekkiger dan gedacht, twee weken rust bracht geen oplossing. Dus stapte ik maar naar de huisarts die me nogmaals rust oplegde, de kine adviseerde me een week later toch eens naar de specialist te gaan en zo zat ik een week geleden in het AZ Jette bij de orthopediste. Die concludeerde eveneens dat het om de patellapees ging, en dat die nog steeds ontstoken was. Het advies dat ik kreeg was nu wel veel duidelijker: ik mag nog wat lopen, maar heel kalmpjes vermits die pees nu veel minder belast kan worden, het is wel nodig ze te blijven trainen zodat ze stilaan terug sterker wordt. Vandaar dat me ook op het hart werd gedrukt oefeningen te gaan doen in een fitness-zaal. Ik probeerde dat laatste nog van me af te schuiven door alternatieven als fietsen en zwemmen voor te stellen, maar het mocht niet baten, ik zal maar liefst twee maal per week in de fitness moeten gaan zweten als ik wil dat de knie goed herstelt en dit voor minstens drie maanden...

Gelukkig heb ik het seizoen wat mee, in de zomer had ik dat helemaal niet zien zitten. Vanavond ga ik langs de kine, die zal me een reeks oefeningen uitleggen die ik dan in de fitness kan doen, laten we hopen dat dit werkt en dat ik dan een jaar 2007 tegemoet ga zonder al die blessures!

De afgelopen weken heb ik mede door mijn knie-problemen een nieuwe sport verkend, namelijk het mountainbiken, in het weekend trekken we er meestal met een paar vrienden op uit om een toertje te gaan doen, echt wel leuk dat ploeteren in de modder! Sporten op den buiten, ook in de winter doe ik niets liever...

tot binnenkort voor een iets snellere update!

woudloper pi

10:15 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Vervelende blessures Blessures kunnen erg vervelend zijn hé. Ik sukkel ook een beetje met mijn knie maar duidelijk veel minder dan jij. Laat je goed verzorgen zodat de eventueel geplande wedstijden in de lente niet in ht water vallen. Verder wens ik je nog een snel en volledig herstel toe.

Gepost door: Christophe | 22-11-06

stilte... Het was hier al een tijdje stil na de marathons. Hopelijk geneest alles voorspoedig. Ik denk dat ik binnenkort ook de mtb eens van stal ga halen. Is er nog nieuws van tom & tom ?

Gepost door: DijleLoper | 01-12-06

zeg Pi Gij werkt ondertussen toch ook bij ING ... Hebt ge al ingeschreven om mee te doen aan de roparun? Absolute aanrader, hoor !!!

Gepost door: bob | 03-12-06

blessure Pi, fijn om te lezen dat je een nieuwe sport ontdekt hebt ! Hopelijk kan je, door de fitness oefeningen, in de lente met een nieuwe knie terug beginnen lopen.
Good luck !

Gepost door: Jo | 04-12-06

De commentaren zijn gesloten.