04-09-06

ING Brussel halve marathon ... verslagje, met vertraging.

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: de ING Brussel halve marathon betekende voor mij een nieuwe PR!

De eindtijd die ik zelf heb opgemeten (chrono gestart en gestopt bij het overschrijden van de matten.): 01:42:45. De eindtijd die geregistreerd werd door chronorace: 01:42:46. Slechts een luttele seconde verschil, de mannen van chronorace hebben (voor mij althans) duidelijk goed gemeten.

Op mijn Garmin GPS registreerde ik een totale afstand van 21,53km en een gemiddelde snelheid van 4'45" per kilometer bij een gemiddelde hartslag van 169 slagen per minuut. Dient het nog gezegd te worden dat ik uiterst tevreden ben met dit eindresultaat? Dit is natuurlijk te danken aan de juiste training, voldoende rust in de laatste dagen voor de wedstrijd en uiteraard ook dankzij de steun van mijn twee vrouwkes thuis.

 

De dag van de wedstrijd voelde ik dat het goed zat. Op tijd gaan slapen, op tijd uit bed geraakt (zonder teveel te moeten wrijven in mijn slaapoogskes) en om 7:00 onmiddellijk aan de kook geslagen om mijn pastamaaltijd (met een beetje olijfolie en wat kaas) te bereiden. Vervolgens heb ik rustig gegeten, een douchke genomen en mijn sportoutfit aangeschoten om vervolgens richting Brussel (naar Pi) te vertrekken. Reeds enkele minuten later sta ik al bij Pi aan de deur en vertrekken we tesamen richting Jubelpark. Onderweg nog even Tom D. en zijn vriendin Carolien opgepikt en rustig naar de start gewandeld.

 

Ditmaal geen knallend pistool blijkbaar, want zonder dat ik het besef komt de massa (kleine massa ditmaal) in beweging en is de wedstrijd begonnen. Ik ken het parcours ditmaal al wat beter (ongeveer hetzelfde als dat van de "20km van Brussel") en weet dus in welk tempo ik kan starten. Iets sneller dan gewoonlijk vertrek ik dus en merk al snel dat mijn hartslag redelijk snel omhoog gaat. Ik steek dat op de "positieve stress" en voel dat ik dat tempo goed kan aanhouden. Na 5km lopen zit ik op een tijd van 24'59", het gaat dus goed, ik heb geen enkel probleem en dankzij de drankgordel die ik ditmaal meegenomen heb kan ik drinken wanneer ik er behoefte aan heb. Onderweg maak ik uiteraard ook nog gebruik van de drankposten. Na km-paal 7 lijkt er iets eigenaardigs aan de gang: de volgende km-aanduiding wijst 11 aan ... al snel besef ik dat dit de aanduiding van de marathon is en laat me verder leiden door de km aanduiding van mijn GPS. Een goed idee blijkt achteraf, want hetvolgende km bordje dat ik tegenkom voor de halve marathon is op km 15!

Na 10km gelopen te hebben zit ik nog steeds op een gemiddelde van +/- 4'55" per km en ik besluit het tempo lichtjes op te drijven. Alles blijft goed gaan en ik begin steeds meer andere lopers in te halen. Ik maak er een spelletje van: ik kies een doel (loper) uit op enkele 100m voor mij en fixeer me op die persoon, vervolgens probeer ik meter per meter in te lopen op die loper/loopster. Zo blijf ik tot aan de voorlaatste beklimming richting Jubelpark de ene na de andere in te halen. Aan de voet van de voorlaatste beklimming zit ik nog steeds "fris" en voer nogmaals een tempoversnelling uit. Iedereen rondom mij lijkt stil te staan, ik heb vleugels gekregen, ik vlieg gewoonweg iedereen (allez,  bijna iedereen) voorbij. Boven toegekomen zie ik nog een foto-shootpoint staan en al lachend steek ik de duimen op ten teken dat het goed gaat. De fotograaf moet op het gepaste ogenblik hebben afgedrukt: zie foto die Pi heeft geplaatst (nr 6087). Het gaat even naar beneden, om dan de allerlaatste klim naar de Grote Markt aan te vangen. Mijn vleugels hangen er nog steeds aan en ik vlieg wis en waarachtig tussen mijn medelopers heen. Daarenboven hoorde ik op dat ogenblik nog een opzwepend nummer op mijn mp3 speler die het gemoed in hogere sferen placht te brengen.

De laatste 500m pers ik er nog een spurtje uit en terwijl ik over de oranje matten zoef hoor ik Pi (die nog grotere vleugels heeft dan ik) me aanmoedigen. Wauw, wat een mooie tijd druk ik af, een gevoel van tevredenheid en rust daalt over me heen (ook al piekte mijn hartslag op 188 bij de aankomst).

 

Na even nagepraat te hebben met mijn collega lopers besluit ik huiswaarts te keren, omdat ons Constance lag te brullen om haar papa(sorry mannen, hopelijk kan ik volgende keer er nog ene mee gaan drinken).

 

Volgende afspraak: Berlijn.

 

Loopgroet,

TCrunning.

 

 

Enkele groepsfoto's gemaakt door onze sterfotografe:

 

 

22:23 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mooi Knappe tijd, proficiat!

Gepost door: DavidL | 05-09-06

Knap gedaan! Mooie tijd zeg. Liep jij de 20 km niet in dezelfde tijd? Dan kan je toch wel van een mooie vooruitgang spreken. Zelfde tijd, zelfde parcours maar wel een kilometer langer. Als ik die groepsfoto van jullie zie weet ik zeker dat ik jullie gezien heb. Maar het hoognodige kwam op de eerste plaats. Veel succes in Berlijn.

Gepost door: Christophe | 05-09-06

De commentaren zijn gesloten.