29-08-06

ING halve marathon brussel

Zondag stond er nog eens een wedstrijd op het programma, dat was lang geleden. Ik keek er enorm naar uit, niet in het minst omdat we met een hele bende zouden deelnemen (Tom D, Tom C, Bram, Joris, Vijvermans, ikke en nog heel wat medebloggers die we met wat geluk tegen het lijf konden lopen).

Ik had me echter niet gespaard de dagen ervoor, daar de wedstrijd voor mij meer een training zou zijn. Ik liet dan ook de 70-80-90 fuif vrijdag en het salsa-event in Gent zaterdagnamiddag-avond-nacht niet aan me voorbijschieten. Een heel gezellig weekend werd het!

Zondagochtend moest de wekker me dan wel verwittigen dat het tijd was me op te maken voor de race, nog snel achter mijn nummer lopen en even later stond Tom C aan mijn deur, we liepen samen richting jubelpark toen we op de weg Tom  D met zijn vriendin Carolien tegenkwamen. Samen marcheerden we naar het afspraakpunt, pikten er de drie andere lopers op en begaven ons naar het startvak. Ergens achteraan was er nog plaats genoeg, een paar minuten later hoorden we het startschot niet maar kwam de massa wel in beweging en jogden we kalmpjes over de startmatten.

Het is ditmaal aangenaam laveren tussen de kleine massa lopers. Anders dan op de 20 km van brussel waar het veel te druk is, is het heel gezellig en relaxed lopen. Het voelt allemaal goed aan, al zijn de tunnels toch weer zwaarder dan verwacht (mijn hartslag, die ik voor het eerst op een wedstrijd mat, gaat daar meteen een stukje hoger, gemiddeld liep ik uiteindelijk aan 166, wat ik vrij veel vind, niet?). Als we langs Terkamerenbos lopen spot ik een loper wiens tempo goed bij dat van mij aansluit, een paar honderd meter later loop ik er gezellig naast. Ik vind het veel aangenamer naast iemand te lopen in een wedstrijd dan alleen. Als ik alleen loop vraag ik me voortdurend af of ik niet te snel of te traag loop. Naast iemand lopend heb ik dat probleem niet, het tempo lijkt opgelegd, zonder dat je weet wie van de twee het tempo bepaalt. Samenlopend lijkt de wedstrijd ook minder lang, voor mij bleef de klok ditmaal stilstaan op 1u28m56s (netto-tijd, officieel 1u31... vanwege onze start achteraan het pak). Ik vertelde TV brussel dan ook dat ik hiermee tevreden was en hijgde nog wat na in de micro ;-)

Foto's van de race zijn al online te vinden, je kan ze bestellen tegen woekerprijzen of je tevreden stellen met een thumbnail-versie (zoals hier gepost). We hadden het geluk een sterfotografe als supporter mee te hebben, eens die foto's uit het toestel zijn zullen ze ook hier digitaal verspreid worden.

Proficiat trouwens aan alle deelnemende medebloggers, we hadden niet het geluk jullie tegen het lijf te lopen maar naar ik heb gelezen, was ook voor jullie brussel een succes! Mijn pet af voor de marathondebutanten Christophe en dirk, sterk!

 felle groet!

 

 

14:56 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

23-08-06

in het weekend wil het al eens botsen...

De blessure aan mijn rechtervoet ebt stilaan weg, ik blijf als een bezetene ijs leggen. Bij momenten voel ik er niets meer van , een goed teken vind ik.

Dit weekend ging ik zoals gewoonlijk op stap met mn vroegere schoolmaten. toen we 's avonds in Lennik arriveerden, bleek er een kermis opgesteld te staan rond het boerenpaard. We konden de verleiding niet weerstaan nog eens de botsauto's in te springen, niet erg verstandig bleek achteraf. Bij een frontale botsing bezeerde ik mijn linkerhand, de hele avond en nacht had ik er last van en de volgende middag stond hij helemaal dik. Gelukkig bleek er niets gebroken maar het is wel nog steeds dik en blauw, op het einde van de week zou de ontsteking weg moeten zijn, hopelijk geneest mijn voet tegen dan ook helemaal, dan kan ik aan de laatste nu wel broodnodige sprint naar de marathon beginnen.

Deze zondag werk ik mn training af tijdens de halve marathon van brussel, tegelijk zal ik er ook supporteren voor blogger Christophe die er zijn eerste marathon loopt. Andere bloggers die ook naar daar afzakken? Ik steek me alvast in het rood :-)

tot blogs,

woudloper pi

11:49 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

17-08-06

Spanje, plezier en leed

Even een update. Drie weken geleden zat ik nog in Spanje met een aantal vrienden (waaronder ook woudloper Tom D). Het was er schitterend weer, elke dag goed gegeten en gedronken... en bovenal veel gelachen. Ik vond zelfs de discipline om mijn loopschema te volgen, ook al moest ik daarvoor een paar keer 's nachts de loopschoenen aantrekken terwijl de rest al zalig in bed lag.

Nu ben ik er niet helemaal ongedeerd van teruggekeerd. Met mijn domme kop ben ik erin geslaagd mijn rechterwijsvinger tussen een deur te klemmen waardoor de nagel er nog nauwelijks aanhing. Ze hebben hem er hier in Belgie dan ook volledig moeten uithalen en terug opgenaaid als bescherming voor de gevoelige huid eronder. Nog steeds doet mijn vinger niet mee aan dit geschrijf, het zal nog een tijdje duren. Het ergste blessureleed liep ik op de laatste dag op, bij het lopen, sinds dan is mijn rechterenkel steeds enorm pijnlijk na een tijdje lopen. Door omstandigheden geraakte ik pas gisterenavond (al twee weken kan ik zo goed als niet trainen) bij mijn vaste kine en ik moet zeggen die is verdomd goed. Waar een andere mij zei dat ik het wat rustiger aan moest doen, dat het wss overbelasting was, zag hij onmiddellijk dat mijn voorvoet helemaal geblokkeerd zat en dat dat de oorzaak was. Hij heeft er wel ruim een half uur aan moeten duwen en trekken om die wat los te krijgen. Nu dien ik normaal gezien nog even te rusten om de pijnlijke pezen, die alles moesten opvangen, te laten recupereren. Ik hoop dat ik dan weer aan de slag kan voor wat mijn snelste marathon ooit moet worden... Nog goed vijf weken en we starten in Berlijn!

 

gegroet, woudloper pi

11:33 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

16-08-06

Drinken tijdens een lange duurloop

Hoi iedereen, 't is weeral enige tijd geleden. Maar ja, ik ben hier thuis dan ook heel druk bezig met verbouwingen en 's avonds ben ik zo moe dat ik om 21u meestal al lig te knorren. Het lopen doe ik dan ook meestal zeer vroeg in de ochtend. Deze ochtend nog om 5u15 opgestaan voor een 2:30 lange duurloop. Ik heb al bij al zo'n 27km bijeengelopen en ik voel dat er toch nog wat werk voor de boeg is om die 15,195 extra kilometers erbij te malen.

Daarover gaat trouwens mijn vraagje: hoeveel drinken jullie tijdens een lange duurloop (aantal ml/km of per kwartier/half uur/...). Ik neem meestal mijn drankgordel mee met in totaal 800ml, maar ik voelde dat dit toch een beetje weinig is voor een duurloop van 2:30. En wat drinken jullie dan? Voor korte duurloopjes (<1:00) drink ik gewoon water. Voor langere duurloopjes is het voor mij isostar. Graag jullie reactie(s). Tenslotte nog: nemen jullie ook drinken mee tijdens wedstrijden?

 

Loopgroet, TCRunning.

 

PS: Het "eetschema" is zodanig in de war en niet opgevolgd dat ik het maar even zo laat.

09:39 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |