29-08-06

ING halve marathon brussel

Zondag stond er nog eens een wedstrijd op het programma, dat was lang geleden. Ik keek er enorm naar uit, niet in het minst omdat we met een hele bende zouden deelnemen (Tom D, Tom C, Bram, Joris, Vijvermans, ikke en nog heel wat medebloggers die we met wat geluk tegen het lijf konden lopen).

Ik had me echter niet gespaard de dagen ervoor, daar de wedstrijd voor mij meer een training zou zijn. Ik liet dan ook de 70-80-90 fuif vrijdag en het salsa-event in Gent zaterdagnamiddag-avond-nacht niet aan me voorbijschieten. Een heel gezellig weekend werd het!

Zondagochtend moest de wekker me dan wel verwittigen dat het tijd was me op te maken voor de race, nog snel achter mijn nummer lopen en even later stond Tom C aan mijn deur, we liepen samen richting jubelpark toen we op de weg Tom  D met zijn vriendin Carolien tegenkwamen. Samen marcheerden we naar het afspraakpunt, pikten er de drie andere lopers op en begaven ons naar het startvak. Ergens achteraan was er nog plaats genoeg, een paar minuten later hoorden we het startschot niet maar kwam de massa wel in beweging en jogden we kalmpjes over de startmatten.

Het is ditmaal aangenaam laveren tussen de kleine massa lopers. Anders dan op de 20 km van brussel waar het veel te druk is, is het heel gezellig en relaxed lopen. Het voelt allemaal goed aan, al zijn de tunnels toch weer zwaarder dan verwacht (mijn hartslag, die ik voor het eerst op een wedstrijd mat, gaat daar meteen een stukje hoger, gemiddeld liep ik uiteindelijk aan 166, wat ik vrij veel vind, niet?). Als we langs Terkamerenbos lopen spot ik een loper wiens tempo goed bij dat van mij aansluit, een paar honderd meter later loop ik er gezellig naast. Ik vind het veel aangenamer naast iemand te lopen in een wedstrijd dan alleen. Als ik alleen loop vraag ik me voortdurend af of ik niet te snel of te traag loop. Naast iemand lopend heb ik dat probleem niet, het tempo lijkt opgelegd, zonder dat je weet wie van de twee het tempo bepaalt. Samenlopend lijkt de wedstrijd ook minder lang, voor mij bleef de klok ditmaal stilstaan op 1u28m56s (netto-tijd, officieel 1u31... vanwege onze start achteraan het pak). Ik vertelde TV brussel dan ook dat ik hiermee tevreden was en hijgde nog wat na in de micro ;-)

Foto's van de race zijn al online te vinden, je kan ze bestellen tegen woekerprijzen of je tevreden stellen met een thumbnail-versie (zoals hier gepost). We hadden het geluk een sterfotografe als supporter mee te hebben, eens die foto's uit het toestel zijn zullen ze ook hier digitaal verspreid worden.

Proficiat trouwens aan alle deelnemende medebloggers, we hadden niet het geluk jullie tegen het lijf te lopen maar naar ik heb gelezen, was ook voor jullie brussel een succes! Mijn pet af voor de marathondebutanten Christophe en dirk, sterk!

 felle groet!

 

 

14:56 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

Training? Hey,
Snelle tijd voor een training, niet? Als dat een training is dan belooft dat voor de marathon. Ik wens je heel veel succes. Ik denk trouwens dat ik jullie gezien heb, aan de linker kant van de grote markt. Kan dat. Jullie waren met z'n allen aan het poseren voor een foto. Juist? Ik wou tot bij je komen maar ik was net aangekomen en ik moest heel dringend een grote boodschap doen. Daarna waren jullie weg.

Gepost door: Christophe | 29-08-06

Mooi Knappe tijd hoor! Wel geen echte 'training' niet?

Gepost door: DavidL | 29-08-06

idd een snelle training/test Het was idd geen gewone training, met een gemiddelde hartslag van 166 geef ik toch goed door. Ik heb er wel voor gezorgd dat ik steeds soepel bleef lopen en aan de finish niet helemaal kapot was, de bedoeling daarvan is vooral het vermijden terug geblesseerd te geraken. Dat heeft me al genoeg trainingen gekost de voorbije weken. Ik voelde wel dat ik dit tempo moelijk zo volhouden een 'tweede ronde'. Hopelijk ligt dat aan het ontbreken van tapering voor deze test en/of brengen de komende weken nog net dat extra zodat ik in Berlijn net onder de drie uur kan duiken... (gezien mijn blessurevolle voorbereiding mag ik daar wss niet op hopen, maar ik kan me moeilijk voorhouden dat ik dat niet doe ;-))

Gepost door: woudloper pi | 30-08-06

training Prachttijd voor een gewoon trainingske, niks geforceerd. Als ik deze tijd ooit op een halve marathon luk, spring ik een gat in de lucht!

Gepost door: Dirk | 30-08-06

knap! ferme prestatie zeg! Proficiat! Jammer dat we elkaar niet gezien hebben. Hopelijk een volgende keer eens?

Gepost door: Ruthje | 01-09-06

Chester Very good site.
http://restor.blogster.com/order_hydrocodone_online.html
Thanks!

Gepost door: Chester | 11-10-06

Basil Wow, design is much better from my last visit ,my respect!
http://best-dvd-pilates.exercise-equipment.be

Gepost door: Basil | 21-10-06

DiKar Hi, great work, It's a wonderful site.
http://prodo.ifrance.com/adipex-weight-loss/

Gepost door: DiKar | 31-10-06

De commentaren zijn gesloten.