16-08-06

Drinken tijdens een lange duurloop

Hoi iedereen, 't is weeral enige tijd geleden. Maar ja, ik ben hier thuis dan ook heel druk bezig met verbouwingen en 's avonds ben ik zo moe dat ik om 21u meestal al lig te knorren. Het lopen doe ik dan ook meestal zeer vroeg in de ochtend. Deze ochtend nog om 5u15 opgestaan voor een 2:30 lange duurloop. Ik heb al bij al zo'n 27km bijeengelopen en ik voel dat er toch nog wat werk voor de boeg is om die 15,195 extra kilometers erbij te malen.

Daarover gaat trouwens mijn vraagje: hoeveel drinken jullie tijdens een lange duurloop (aantal ml/km of per kwartier/half uur/...). Ik neem meestal mijn drankgordel mee met in totaal 800ml, maar ik voelde dat dit toch een beetje weinig is voor een duurloop van 2:30. En wat drinken jullie dan? Voor korte duurloopjes (<1:00) drink ik gewoon water. Voor langere duurloopjes is het voor mij isostar. Graag jullie reactie(s). Tenslotte nog: nemen jullie ook drinken mee tijdens wedstrijden?

 

Loopgroet, TCRunning.

 

PS: Het "eetschema" is zodanig in de war en niet opgevolgd dat ik het maar even zo laat.

09:39 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

drinken Ik ben waarschijnlijk wel een extreme drinker. Voor de duurlopen langer dan 2 uur, neem ik 1,5 à 2 liter mee (isostar long energy). Voor de lopen tussen de 1 -2 uur, neem ik 0,5 l mee (isostar hydrate & perform). Na t lopen drink ik dan nog een aquarius red blast (omdat dat lekker is) en als ik dan nog niet genoeg heb, drink ik iets met alcohol. Die 2 liter, neem i mee in een camel bak. Soms loop ik ook met Sqeezy ipv met isostar. Nog gene dorst?

Gepost door: johan | 16-08-06

Dorst Thanks voor de info. Yep; ik heb er al dorst van gekregen... laat de Geuze maar aanrukken ;)

Loopgroet, TCRunning.

Gepost door: Tom | 17-08-06

Dorst Op m'n duurlopen van 2 tot 2,5 uur neem ik meestal een flesje (vroeger Aquarius, nu meestal water met Isostar poeder) van 0,75l mee in de hand en drink ik meestal om de 15 of 20 minuten. Ik kom inderdaad ook net wat tekort vind ik bij 2,5 uur lopen een daarom ga ik me binnenkort een CamelBak FlashFlo (1,3l inhoud) aanschaffen denk ik.

Gepost door: DavidL | 17-08-06

dorst ik verlies ongeveer 1 liter vocht per uur lopen. Tijdens lopen van langer dan 1 uur neem ik altijd drinken mee (gordel met max 8 flesjes van 15 cl) en ik drink dan ongeveer om het kwartier een flesje leeg. Tegenwoordig hou ik het gewoon bij water en tijdens langere lopen neem ik een squeezy mee.

Gepost door: bob | 17-08-06

De commentaren zijn gesloten.