28-07-06

Over trainingen vorderingen en snoepen.

m=78.4kg
Dinsdag: 1 uur gelopen met enkele versnellingen (bergop), HF=141bpm (max HF=167bpm)
Woensdag: Rust
Donderdag: 40' rustig, HF=129bpm

Vandaag op het programma: 40 minuutjes rustig lopen met enkele versnellingen.

Zoals eerder gezegd is deze week een rustige week om een beetje te recupereren. Vanaf begin volgende week begint de 8 weken marathon voorbereiding, met op het einde van de week een 2uur lange duurloop.
Het zal zwaar worden dan, gezien ik vanaf volgende week een maand vakantie neem om ook in het huis verder te verbouwen. Als de hitte dan zo blijft als nu zal ik nog afzien. Op tijd gaan slapen en voldoende water drinken is de boodschap dan.
Ik sta zelf verbaasd als ik zie hoe fel ik op een jaar tijd gevorderd ben (nota: ik ben beginnen lopen op 4 juli 2005!). Vooral aan mijn hartslag merk ik mijn vordering: nu kan ik makkelijk een rustige loop doen aan een HF rond de 140bpm (en rond de 130bpm voor de recuperatieloopjes). De trage duurloopjes gaan ook aanzienlijk sneller dan vroeger! Het is dus echt genieten van het lopen!.
Ik heb ook gemerkt dat de vorderingen zich manifesteren in het uitblijven van blessures en andere kwaaltjes (even hout vasthouden). Waarschijnlijk heeft dit ook wel te maken met een aanzienlijk gewichtsverlies en dus een lagere impact bij elke stap die ik zet.
Om te antwoorden op Marc zijn vraag over snoepen: natuurlijk snoep ik wel eens, maar dat is maar zeer uitzonderlijk. Eerlijk gezegd ben ik niet zo'n liefhebber van snoep. Als we uit gaan eten zal ik eerder opteren voor een fruitsla als dessert dan een chocolade mousse. Ook prefereer ik een lekkere capuccino of een kop gewone koffie boven een dessert! Ik geniet ook veel meer van een maaltijd op zich dan een plaatsje te houden voor een dessertje. Wat betreft de echte snoep: dat laat ik helemaal links liggen: mars, twix en anderen kunnen mij niet bekoren. Af en toe maak ik wel eens een cake (laatst heb ik nog een appelcake gemaakt), maar ook daar eet ik maar enkele stukjes van om de rest te delen met mijn twee madammekes en met eventuele bezoekers. Ik geniet meer van het geniet van anderen!
Daar komt nog eens bij dat ik de laatste tijd meer en meer bewust begin te eten: ik probeer min of meer evenwichtig te eten. Een eet-logboek bijhouden helpt daar wel bij: je ziet makkelijk wat je mist en waarvan je teveel eet/drinkt. Een van de zaken die ik thans nog wil veranderen is de eenzijdigheid in mijn eetgewoonte, maar het is niet altijd makkelijk dat te doorbreken.
Ik hoop tegen 23 september (marathon Berlijn) op een gewicht van <75kg te zitten.

Food:
=====

27/07

Ochtend: Cornflakes met melk
Middag: Boterhammen (6 sneden) met: kaas(light), hesp en
salami.... niet allemaal op 1 boterham natuurlijk ;)
Avond: Rijst met groentjes

Koffie: 2 tassen
Fruit: peer, 2 kiwi's
Andere: 1 liter yoghurt (njam, njam)

=====================================================================

26/07

Ochtend: Cornflakes met melk
Middag: Croque monsieur met een eitje (heeft dat een bepaalde naam?)
Avond: Spaghetti met tomatensaus en mais

Koffie: 2 tassen
Fruit: 1 kiwi, 1 peertje
Andere: stukje zelfgemaakte appelcake, 2 tassen yoghurt

=====================================================================

25/07

Ochtend: Cornflakes met melk (2X) + tas yoghurt
Middag: 8 sneden brood met hesp
Avond: Nasi-goreng

Koffie: 2 tassen
Fruit: 1/2 galia meloen
Andere: 2 tassen yoghurt


Loopgroet,TCrunning.

11:37 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

25-07-06

En dan nu: het serieuze werk...

m=78kg, HF=143, 1uur duurloop
Enfin, het is te zeggen: deze week wordt nog een rustige week en vanaf volgende week begint de 8 weken voorbereiding op de marathon. Aangepaste trainingen dus!
Gisteren zoals gepland een 1 uur duurloopje gedaan. Ik was wel wat laat vertrokken en aldus tegen dat het donker was pas terug thuis aangekomen. Maar wat ging het vlot! De benen waren blijkbaar goed uitgerust na het week-endje zon, zee en strand. Bovendien was het qua temperatuur al een stuk aangenamer om te lopen. Daarna nog een frisse "duik" in bad genomen om daarna te gaan slapen als een roosje nog tot 01u30 's nachts door te werken. Dat was wel minder natuurlijk, zeker gezien het feit dat ik er deze ochtend vroeg uit moest. Maar het was voor een goede zaak: we hebben nog eens een echo kunnen aanschouwen van onze 2de kleine spruit die eind oktober mee met ons deze aardbol zal exploreren ;)

Food:
=====
's ochtends: boterhammen met light kaas (4sneden) + 2 tassen melk
's middags: boterhammen met kaas en hesp (6 sneden)
's avonds: 2 nectarines
Fruit:zie 's avonds
Koffie: 1 tas (heeft heerlijk gesmaakt)
Missing:


Loopgroet,
TCrunning.

11:59 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-07-06

Enkele dagen aan zee

m=78kg
Aaah, twee dagen aan zee doorgebracht!
Super-relax. Zaterdag een dagje in Knokke gezeten (Knokke=veel winkeltjes=Stefanie's stadje ;)) Zondag een dagje aan Oostende doorgebracht. Constance vond het superfijn en ook papa Tom heeft genoten van het strand, de zee en het mooie weer. Van lopen is er dus niet veel in huis gekomen dit week-end, maar dat was ook niet de bedoeling.
Vrijdag heb ik 's ochtends nog mijn lange duurloop (1u45 aan HF=139) gedaan. Dat was nog eens een zalige lange duurloop. Vroeg genoeg opgestaan zodat ik voor het warme weer kon lopen, voldoende water meegenomen en voldoende traag gelopen. Meer moet dat niet zijn he.
Vandaag staat er voorlopig een 60' lange duurloop op het programma, maar dat zal voor vanavond zijn.


Food:

23/07

Ochtend: 4 sneden brood met light kaas
Middag: 4sandwiches met kaas/salami
Avond: Pakje friet en een hamburger

Koffie: 1 tas
Fruit: none
Missing: fruit/zuivel

=====================================================================

22/07

Ochtend: Cornflakes met melk
Middag: Briochkes
Avond: pasta met beetje olijfolie, kruiden en kaas.

Koffie: Noppes
Fruit: 2 peren
Missing: fruit, zuivel

=====================================================================

21/07

Ochtend: Cornflakes met melk
Middag: 6 sneden brood met ham/kaas
Avond: Spaghetti bolognese met kaas

Koffie: 2 tassen
Fruit: Peer, meloen
Missing:

=====================================================================

20/07

Geen idee meer wat ik toen gegeten heb.


Loopgroet,
Woudloper TCRUnning.

10:53 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-07-06

Ongelooflijk warm

m=78.6kg -- maar irrelevant bij deze temperatuur (vochtverlies)
Elk ander loper zal het vandaag ook wel ervaren hebben dat de temperatuur toppen aan het scheren was. Er stond een 3x10' stevige tempoloop op het programma, maar dat stevige tempo heb ik toch moeten herleiden tot een gematigd tempo. De cool-down van 15 minuten nadien heb ik ook niet meer kunnen doen wegens te warm en te vermoeid. Het laatste stukje heb ik dan ook al stappend afgelegd. Ik loop wel graag in het zonnetje, maar toch niet bij deze temperatuur. Bovendien had ik toch ook de indruk dat de lucht een pak minder zuurstof bevatte. Ik neem aan dat velen de loopschoenen vandaag links hebben laten liggen. Mijn duurloopje van gisteren (1uur) was zeer vlot verlopen, alleen jammer dat de batterij van mijn hartslagmeter (annex gps) het al na de opwarming opgaf. Waarschijnlijk heb ik hem bij de laatste training per abuus laten opstaan. Ook mijn mp3 speler liet het in de laatste minuten gisteren afweten, maar dat was niet zo erg.
Morgen staat er een 30' recuperatieloopje op het programma om vrijdag dan nog eens een lekker lange duurloop van 1u45' te kunnen uitzingen. Hopelijk is de temperatuur dan iets gematigder.

Food:
19/07

Ochtend: Cornflakes met melk
Middag: slaatje met tomaten en mais + kom cornflakes met melk
Avond: Worst ... daarna had ik al geen honger meer.

Koffie: 2 tassen
Fruit: 3 kiwi's, 1 appel, 1 peer
Andere: veel yoghurt (magere)
Missing: --

=====================================================================

18/07

Ochtend: Cornflakes met melk (X2)
Middag: 6 sneden brood (2xkaas, 4xham)
Avond: cornflakes met melk

Koffie: 1 grote tas
Fruit: 2 kiwi's, 1 appel
Andere: veel yoghurt (magere)
Missing: groentjes

Loopgroet,
Woudloper TCRunning.

21:26 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

een goede maand na Edinburgh...

Alle pijntjes na de marathon zijn nu al een tijdje achter de rug en stilaan komt het trainingsritme voor mijn volgend groot doel weer op niveau. Eind september loop ik immers met mn collega-blogger de marathon van Berlijn. Daar leg ik de lat zeer hoog, ik wil onder de drie uur lopen!

Dit weekend liep ik nog in Oostende de tien kilometer, zonder de bedoeling voluit te gaan, ik begin nog maar pas terug te trainen en wil bovenal blessures vermijden. toch ging het heel heel moeilijk, ik verdroeg de warmte helemaal niet en had veel last van mn darmen, een probleem dat me vaker kwelt, ik moet eraan werken. Wedstrijden om 15u in deze hitte laat ik nu wel aan mij voorbijgaan, hier kon ik nu als werknemer van ING (sinds 2 maanden) gratis deelnemen, gecombineerd met een dagje zee maakte dat de wedstrijd zeer aantrekkelijk.

Nu verder trainen dus, vanaf zaterdag zal dat voor tien dagen op Spaanse grond gebeuren, in de ochtend of laat 's avonds. De komende maanden wil ik voor het eerst ook wat op mijn voeding letten, tot nu toe ben ik sinds mijn looptrainingen begonnen alleen maar bijgekomen, hopelijk kan ik dat de komende maanden wat terugdraaien, ik hou jullie op de hoogte!

PS.: bijkomende moeilijkheid: het seizoen van de kersen, krieken (en dus het bereiden van onze beruchte kriekenjenever) pruimen en meer van dat lekker zoet fruit is volop begonnen, dat bemoeilijkt de afvallingskoers ;-)

zomerse groeten,

woudloper pi

14:25 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

18-07-06

Even updaten

m=79,6kg
Zaterdag nog een klein duurloopje van 45 minuten gedaan aan HF=145bpm. Zondag was het rustdag. Welja, ik heb de ganse dag in de tuin liggen schuppen bij tropische temperaturen, dus ik zal "rust"dag maar niet te letterlijk nemen.
Gisteren: 1uur duurloopje rond de vijvers van Tervuren aan een gemiddelde hartslag van 140bpm. Ik kon het niet laten om toch ook maar eens naar mijn gemiddelde snelheid te kijken en die lag op 5'22"/km. Dat ziet er al aardig uit, zeker gezien de temperatuur. Tijdens het lopen maak ik uiteraard dankbaar gebruik van mijn drankgordel. Ik overweeg deze ook mee te nemen op mijn volgende wedstrijd. Vooral ook omdat de busjes die erbij horen zeer handig zijn om uit te drinken.
Vandaag staat er weerom een 1uur duurloopje op het programma, maar dat zal hoogst waarschijnlijk voor vanavond zijn en ons eigenste Zonienwoud.

Wat betreft het gesmikkel:
==========================
17/07

Ochtend: Cornflakes met melk
Middag: Lamsfillet + rijst + slaatje
Avond: Broccoli + rijst + kip

Koffie: 2 grote tassen
Fruit: 1 kiwi, halve meloen
Andere: 2 tassen yoghurt
Missing: Nikske

=====================================================================

16/07

Ochtend: Cornflakes met melk + half broodje salami
Middag: Kipfillet, snijbonen, patatje, stukje ijscreme
Avond: Broodjes, kaasschotel

Koffie: 1 Grote tas
Fruit: Noppes
Missing: Fruit, zuivel

=====================================================================

15/07

Ochtend: Cornflakes met melk
Middag: Zalm met sausje (beperkt) en rijst [in de makro]
Avond: 4 sneden brood met hesp en salami

Koffie: 3 grote tassen.
Fruit: Noppes
Missing: Fruit, zuivel.
=====================================================================

Er is duidelijk nog wel wat werk aan de winkel.

Greetz, woudloper TCRunning.

10:45 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-07-06

Zwaar

Snelle duurloop, t=55min., HF=146bpm, m=80kg
Deze ochtend weerom vroeg gaan lopen. Vandaag stond er een half uur vlotte/snelle duurloop op het programma. Ik denk dat het suikergehalte in mijn bloed nogal aan de lage kant stond, waardoor het toch redelijk zwaar was. Eerst een kwartiertje opgewarmd aan een HF rond de 125bpm, vervolgens het half uurtje snelle duurloop aan HF=155-165, tenslotte nog 10 minuutjes uitgelopen aan HF=145. Achteraf nog een grote kop yoghurt met suiker gegeten.

Gisteren op het menu:
Ochtend: Cornflakes met melk.
Middag: witloof met patatjes
Avond: Erwtjes + worteltjes + patatje
Koffie: 4 grote (2dl) tassen
Fruit: Noppes
Andere: Noppes
Missing: fruit, zuivelproducten

Ik zal toch wat meer fruit moeten eten en de koffie wat moeten minderen vrees ik.

Laters,
Woudloper TCRunning.

11:33 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-07-06

Recuperatie loopje

Recuperatieloopje: t=30min, HF=127bpm, m=80kg
Vandaag stond er een half uurtje recuperatie op het programma. Deze ochtend om 6:15 opgestaan om even in het bos te kunnen vertoeven. Bijna geen kat te zien natuurlijk. Het was plezant. Ik had het wel een beetje moeilijk met opstaan deze ochtend.

Ik heb besloten om toch maar weer een beetje een log bij te houden van mijn looptrainingen, zoals je bovenaan kan zien. De afstand speelt niet zo'n rol, tenzij het een wedstrijd betreft natuurlijk.
Ik zal ook op het einde van de dag een balans maken van wat ik allemaal naar binnen gespeeld heb, kwestie van de balans een beetje in het oog te kunnen houden.
Tot laters,
woudloper TCRunning.

13:31 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-07-06

Snelheidstraining

Gisteren een duurloopje van 75 minuten afgwerkt aan een 140bpmHet gaat dus goed! Ik geniet van het lopen, van de omgeving en van de muziek die ik beluister. De warmte speelt me niet zo'n parten gezien ik meestal 's morgens (6:30) of tegen de avond (20:00) ga lopen.
En de drankgordel die ik thans vaak meepak maakt het lopen ook een stuk aangenamer (ik drink tijdens het lopen meestal zo'n 0,8l water).
Loopgroet,
Woudloper TCRunning.

11:43 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-07-06

Amai, 't is warm

Hoi hoi iedereen. Wat is het warm de laatste dagen. Maar ja, ge hoort mij niet klagen, ik hou immers van de zon. Wat betreft het lopen: alles gaat nog zeer vlotjes. Vorige week ben ik nog eens in Antwerpen een paar toerkes rond het Galgenweel (linkeroever) gaan lopen. Het doet toch altijd deugd om een bezoekje te brengen aan je geboortestad. Voor de rest: Zonienwoudloopjes. Hoofdzakelijk 's avonds en na 20u. 's morgens zou ook nog gaan, maar ik heb de indruk dat er 's avonds meer zuurstof in de lucht zit. Dit week-end nog eens een 90-120 minuten duurloop gepland. Voor de zekerheid heb ik me een drankgordel aangeschaft, want bij deze temperaturen is dat toch geen overbodige luxe als je zo lang loopt. Ons Stefanie haar buikje begint nu ook wel wat toe te nemen in omvang, ... nog enkele maanden en er is weer een klein kadeeke in ons huisje extra :). De strandlopen aan de kust heb ik voorlopig opzijgeschoven, daar ik meer tijd wil spenderen aan de voorbereiding van de halve marathon in Brussel (27/8) en aan mijn eerste marathon in Berlijn (24/9).

Loop ze!
Woudloper TCRunning.

11:51 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |