28-07-06

Over trainingen vorderingen en snoepen.

m=78.4kg
Dinsdag: 1 uur gelopen met enkele versnellingen (bergop), HF=141bpm (max HF=167bpm)
Woensdag: Rust
Donderdag: 40' rustig, HF=129bpm

Vandaag op het programma: 40 minuutjes rustig lopen met enkele versnellingen.

Zoals eerder gezegd is deze week een rustige week om een beetje te recupereren. Vanaf begin volgende week begint de 8 weken marathon voorbereiding, met op het einde van de week een 2uur lange duurloop.
Het zal zwaar worden dan, gezien ik vanaf volgende week een maand vakantie neem om ook in het huis verder te verbouwen. Als de hitte dan zo blijft als nu zal ik nog afzien. Op tijd gaan slapen en voldoende water drinken is de boodschap dan.
Ik sta zelf verbaasd als ik zie hoe fel ik op een jaar tijd gevorderd ben (nota: ik ben beginnen lopen op 4 juli 2005!). Vooral aan mijn hartslag merk ik mijn vordering: nu kan ik makkelijk een rustige loop doen aan een HF rond de 140bpm (en rond de 130bpm voor de recuperatieloopjes). De trage duurloopjes gaan ook aanzienlijk sneller dan vroeger! Het is dus echt genieten van het lopen!.
Ik heb ook gemerkt dat de vorderingen zich manifesteren in het uitblijven van blessures en andere kwaaltjes (even hout vasthouden). Waarschijnlijk heeft dit ook wel te maken met een aanzienlijk gewichtsverlies en dus een lagere impact bij elke stap die ik zet.
Om te antwoorden op Marc zijn vraag over snoepen: natuurlijk snoep ik wel eens, maar dat is maar zeer uitzonderlijk. Eerlijk gezegd ben ik niet zo'n liefhebber van snoep. Als we uit gaan eten zal ik eerder opteren voor een fruitsla als dessert dan een chocolade mousse. Ook prefereer ik een lekkere capuccino of een kop gewone koffie boven een dessert! Ik geniet ook veel meer van een maaltijd op zich dan een plaatsje te houden voor een dessertje. Wat betreft de echte snoep: dat laat ik helemaal links liggen: mars, twix en anderen kunnen mij niet bekoren. Af en toe maak ik wel eens een cake (laatst heb ik nog een appelcake gemaakt), maar ook daar eet ik maar enkele stukjes van om de rest te delen met mijn twee madammekes en met eventuele bezoekers. Ik geniet meer van het geniet van anderen!
Daar komt nog eens bij dat ik de laatste tijd meer en meer bewust begin te eten: ik probeer min of meer evenwichtig te eten. Een eet-logboek bijhouden helpt daar wel bij: je ziet makkelijk wat je mist en waarvan je teveel eet/drinkt. Een van de zaken die ik thans nog wil veranderen is de eenzijdigheid in mijn eetgewoonte, maar het is niet altijd makkelijk dat te doorbreken.
Ik hoop tegen 23 september (marathon Berlijn) op een gewicht van <75kg te zitten.

Food:
=====

27/07

Ochtend: Cornflakes met melk
Middag: Boterhammen (6 sneden) met: kaas(light), hesp en
salami.... niet allemaal op 1 boterham natuurlijk ;)
Avond: Rijst met groentjes

Koffie: 2 tassen
Fruit: peer, 2 kiwi's
Andere: 1 liter yoghurt (njam, njam)

=====================================================================

26/07

Ochtend: Cornflakes met melk
Middag: Croque monsieur met een eitje (heeft dat een bepaalde naam?)
Avond: Spaghetti met tomatensaus en mais

Koffie: 2 tassen
Fruit: 1 kiwi, 1 peertje
Andere: stukje zelfgemaakte appelcake, 2 tassen yoghurt

=====================================================================

25/07

Ochtend: Cornflakes met melk (2X) + tas yoghurt
Middag: 8 sneden brood met hesp
Avond: Nasi-goreng

Koffie: 2 tassen
Fruit: 1/2 galia meloen
Andere: 2 tassen yoghurt


Loopgroet,TCrunning.

11:37 Gepost door Tom|Tom|Pi in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

krok met een eitje hé tom, een krok met 'twee' spiegeleitjes wordt ook wel eens 'krok madam' genoemd. naar de 'overeenkomstige' vormen denk ik. ;-)

Gepost door: marc | 31-07-06

eten Ik moet eerlijk bekennen dat ik maar een beetje op mijn eten let, weinig snoepen (deed ik ook al zo veel niet), maar sloten koffie in de voormiddag, daarna enkel thee of water. Een lekker biertje kan ik niet laten staan en dan vooral Duvel, trappist en abdijbieren. Pasta heb ik ook altijd al veel gegeten en voor de rest veel varkensvlees maar ook veel verse groenten. Ik ga toch de laatste twee weken voor de marathon een beetje op mijn eten letten (als ik het niet vergeet, het probleem is dat mijn vrouwtje veel te lekker kookt en ik graag veel en lekker eet!).

Gepost door: Dirk | 01-08-06

lekker eten Momenteel is Joris de dodentocht aan het stappen. Ik heb wijselijk gepast voor deze tocht om verder te kunnen trainen. Morgen lange duurloop 2:15 hopelijk gaat die goed, want vandaag gaan we een ganse chocoladetaart verorderen, hmm.
Hou je goed!
woudloper Tom

Gepost door: Tom | 12-08-06

en... was het een lekkere taart?

Gepost door: marc | 14-08-06

De commentaren zijn gesloten.