15-06-06

't Is weeral een tijdje geleden ...

Dat ik hier nog eens een postje heb nagelaten. Ja dat komt ervan als je voor twee personen tegelijk moet leven he. Werk, werk, werk ... niet alleen mijn eigen job, maar ook werken in het huis, werk van ons Stefanie, ... moet ik in mijn nek nemen. Daarnaast wil ik ook regelmatig gaan lopen en dan schiet er voor bloggen vaak weinig tot geen tijd meer over.Enfin, naast al het werk gaat het zeer goed met ons gezinnetje. Ons Constance "hoort" ge bijna groeien (ze wordt 2 jaar begin oktober) en ze leert snel en veel bij.Ikzelf heb na de 20km van Brussel de benen twee weken stilgehouden, buiten de dag dat ik mijn sportmedische test heb laten uitvoeren. De resultaten daarvan zijn allemaal goed tot zeer goed, behalve mijn gewicht... Als ik beter wil presteren (in het lopen!) zal ik toch nog een 10-tal kilootjes moeten kwijtgeraken. Het lijkt wel een rage te worden, kilootjes verliezen (cfr Frank Spencer en Letman). Enfin ik zit nu op zo'n 82kg voor 1m75 met een vetgehalte van 22,3%. Dat zou toch moeten zakken naar <73kg en <15% vet. Nu van nature uit ben ik geen straffe in een dieet, dus ik doe het op de "gezonde" manier, zoals ik in het begin van mijn loopcarriere heb gedaan: een klein beetje minder en een minder vettig (geen boter meer, eerder kippewit dan oude kaas e.d.) Ik ben toenertijd zo'n 12kg afgevallen, om er daarna terug twee bij te krijgen. Dus dat gaan we nog eens proberen he.Ik heb ondertussen ook weer een nieuw paar schoenen aangeschaft opnieuw het type "Saucony Omnigrid 5", maar deze keer de "Moderate" versie i.p.v. de "Ultimate". Blijkbaar hebben mijn voeten zich door de vele trainingen wat beter gezet, ik heb nu minder overpronatie.Wat betreft de trainingen: die zal ik wat (laten) bijsturen aan de hand van de resultaten van de sportmedische test. Voorlopig houd ik het althans bij een 4 á 5 trainingen per week. Ik houd tegenwoordig ook geen afstanden meer bij. Ik loop gewoon een zekere tijd aan een zekere hartslag en kies naargelang mijn goesting de een of de andere weg in mijn zo geliefde Zoniënwoud (waar ik daarstraks tijdens het lopen bambi tegenkwam). Tenslotte gaat het er toch om dat je er plezier aan hebt.Loopgroet,TCRunning.

23:22 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Afvallen Omdat ik vroeger een wedstrijdjudoka was moest ik ook vaak afvallen. Ik haalde steeds de categorie -73 maar zelden zonder moeite. Ik heb, na 20 jaar judo, wel een beetje ervaring in afvallen. Ik kan je aanraden om een nieuwe eetgewoonte aan te nemen in plaats van een dieet te volgen dat je toch nooit lang volhoud. Alles laten wat je lekker vindt en alleen eten wat zogezegd weinig calorieën bevat en weinig smaak, hou je toch niet vol. Misschien wel tot je op gewicht bent, maar daarna herval je gegarandeerd. Ik kan het weten, ik deed het vaak. Nu moet ik ook weer afvallen, voor het lopen dan. Ik weeg momenteel 80 kg en meet 1,78 meter. Te veel dus, maar eind augustus woog ik nog 87,5 kg. En dat langzame afvallen vindt ik ideaal. Gewoon levenswijze veranderen, niks meer niks minder. Eten als je honger hebt, want anders ben je een vogel voor de kat. Let gewoon op wat je eet.

Gepost door: Christophe | 16-06-06

goe bezig Ik denk er net zo over, lopen doen we omdat het plezant is, dat moet niet altijd opgemeten worden. Bovendien geeft je lichaam wel signalen als je te diep aan het gaan bent of zo. Ik heb wel zin om nog eens wat samen te gaan lopen, mss ergens in de komende weekends?

Gepost door: Pi | 18-06-06

De commentaren zijn gesloten.