29-05-06

ALLES GEGEVEN

Eerst en vooral een bedankje aan Sabine en Frank. Ik weet niet hoe ze het hebben klaargespeeld, maar het weer was gisteren schitterend!

Voor de wedstrijd verzamelden we aan La Terasse om ons dan samen naar het startvak te begeven. Nog even een sanitaire stop en klaar waren we! We stonden echt wel een heel stuk dichter dan vorig jaar, dat zag er goed uit. Het startschot was enorm luid en tot onze verbazing bleven we toch nog stilstaan, na een veertigtal seconden passeerden we dan onder de boog en drukte ik mijn chrono in. Maar geen matten voor de Championchip te zien... Ondanks onze goede startpositie was het toch bewegen in golven door het park, stilstaan, wat lopen, ... maar aan het einde van het park liepen we alsnog over de langverwachte matten, mijn chrono gaf toen ongeveer twee minuten aan. Op dat moment wisten we al zeker dat de tijd met de Championchip stukken beter zou zijn, amper gestart en al bijna drie minuten voor op het jaar voordien ;-)

De wetstraat, het koninklijk paleis en dan de drankpost aan de Zavel waren zoals gewoonlijk zeer chaotisch, uitkijken links, rechts, voor en achter en als het enigszins kon in je eigen ritme proberen te geraken.

Vanaf het justitiepaleis koos ik meteen de tunnel rechts, daar liep nauwelijks iemand en dus kon ik zonder vrees op botsingen me laten vooruit blazen. Het liep heel goed, aan Terkameren bos heb ik bewust wat ingehouden, naar mijn mening is het daar dat je de 20 km wint of verliest (ik bedoel natuurlijk ten opzichte van je eigen richttijd), als je daar te diep gaat kom je in de problemen iets voor of tijdens de slotklim. Dat ging dus goed en op km 16 voelde ik me nog behoorlijk fris, op de slotklim zou ik er alles uithalen. Zo gedacht zo gedaan, al voelde ik het wel serieus toen ik zo goed als boven was, toch even gas terugnemen om dan de laatste 500 meter er nog eens alles uit te persen, wat een zalig gevoel! 1u24m15s op mijn chrono. dat was vorig jaar nog 1:37 of zoiets. Met de Championchip werd dit 1:22:00, nog beter dus (vorige jaren kwam daar altijd nog tijd bij, er werd toen enkel de tijd gemeten vanaf het startschot).Vergelijken is dus wat moelijk en ook de pronostiekjes zijn moelijk te checken vermits de matten pas op het einde van het park lagen. Toch zitten ze er niet veel naast en mag iedereen fier zijn op zijn/haar prestatie in een toch wel drukke wedstrijd op een zwaar parcours!

Na de wedstrijd hebben we elkaar teruggevonden aan La Terasse, andere bloggers hebben we blijkbaar jammerlijk gemist, volgende keer proberen we iets met een rode roos of zo...

Tom c en Tom D hebben trouwens ook knap gelopen, hun verhaal volgt wellicht, tijden zijn te vinden in het klassement onder de clubnaam 'de hoerenlopers'.

groet, woudloper pi

 

12:39 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

De uitslagen ...

Wel, hier is alvast mijn uitslag: ()
1:42:20

Toch wel een zeer mooie prestatie al zeg ik het zelf.

Gisteren rond de middag begonnen met het opnemen van voldoende energie: 's middags: pasta, 's avonds: pasta, 's anderdaags 's morgens: pasta, 's middags: pasta. Brrr, ik heb nu wel even mijn buik vol van de pasta (welja, voor een dag of twee, want ik ben er wel enigszins verzot op). Het was wel pasta zonder saus en met maar een klein beetje kaas en olijfolie, aangezien ik uit ervaring weet dat de pasta-saus wel eens durft terug op te komen bij zware inspanning. Daarnaast ook enorm veel water gedronken natuurlijk en ook een bruistabletje magnesium-supplement om krampen te voorkomen.
Om 13:00 vertrokken naar Pi, daar aangekomen hebben we nog even gebabbeld, iets gedronken, nog maar eens het kleine kamertje bezocht en dan rustig vertrokken om Tom D., Nico en Joris op te pikken. Van daaruit ter opwarming rustig gejogged naar de start van de 20km. Daar stonden ook de andere kameraden te wachten aan de afgesproken plaats, voor La Terrasse aan de uitgang van metrostation Merode. Samen naar onze box getrokken waar we nog een half uurtje voorzien werden van -nogal slaapverwekkende- muziek. Om 15u *PANG* (amai, wat een knal – 't is te hopen dat de 60+ers er al geen attack van kregen). Gelukkig hadden we allen een relatief laag nummer, waardoor we redelijk vooraan stonden en al na een kleine twee minuten aan een “looptempo” konden beginnen.
Zoals ik me voorgenomen had was ik niet te snel gestart en al redelijk snel had ik een lekker tempo gevonden, zo'n 5 min/km (ofte 12km/h). Het liep zeer vlot en ik was ervan overtuigd dat ik het zo wel kon blijven volhouden. De eerste 8 km ben ik ongeveer aan dat tempo blijven lopen, met Johan P. aan mijn zijde. Dat ging wel goed en af en toe konden we nog een (heel klein) beetje praten (ik ben niet zo'n groot babbelaar tijdens de wedstrijd – maar die schade haal ik meestal dubbel en dik in als ik niet aan het lopen ben). Aan km 8 zag ik dat we ongeveer een halve minuut achterliepen op het schema van 5min/km. Johan heeft dan beslist om wat rustiger te lopen, terwijl ik besloot om het tempo lichtjes op te drijven. Nog een bemoedigend woordje en vanaf dan scheiden onze wegen.
Vanaf km 8 (zeer goede km-aanduiding trouwens: proficiat organisatoren) iets sneller aan het lopen en op km 12, zat ik terug op schema. Verder blijven lopen aan hetzelfde tempo, zonder problemen en op km16 zat ik wis en waarachtig ongeveer een halve minuut voor op schema. Dat was echter ingecalculeerd, omdat ik wist dat ik de laatste kilometers ongetwijfeld terug wat tijd zou verliezen.
En inderdaad: tussen km18 en km19 begon ik wat vermoeidheid in de benen te voelen en moest ik het tempo wat laten zakken. Brrr, toch wel zwaar dat stuk op de Tervurenlaan. Na km19 ging het terug een stukje bergaf en eindelijk kreeg ik het bord van km20 in zicht! Met vernieuwde moed het tempo terug opgedreven en ik klokte aan km-paal 20 af binnen de 1u40 (k zal de juiste tijd nog eens moeten nakijken op m'n Garmin). Euforie alom!! Maar dan was het toch nog een heel eind tot aan de uiteindelijke finish – zo'n 800m? Ik zag verscheidene lopers hun tempo sterk doen afnemen en een aantal begonnen zelfs te stappen. Die hadden waarschijnlijk iets te veel gegeven in de laatste km; ik wist echter op voorhand dat het nog iets langer was en had me er dan ook op voorbereid. Al moet ik zeggen dat de laatste 200m (waar er om de 25m een aanduiding stond) toch zwaar waren. Uiteindelijk kom ik aan op een tijd van 1:44:45 (op de klok aan de finish), mijn champion-chip tijd was -zoals te verwachten- nog een stuk minder. Officieel dus 1:42:20.
Zeer tevreden kijk ik terug op deze wedstrijd en ze zullen mij volgend jaar zeker terugzien aan de start. Nu een weekje van recuperatietraining (lees: korte-rustige loopjes) en vrijdag heb ik een inspanningstest. Volgende afspraak: waarschijnlijk op de ING Brussel marathon waar ik me zal wagen aan de halve marathon. Misschien dat ik binnen een tweetal weekjes nog wel deelneem aan de furaloop in Tervuren. Proficiat nog aan alle deelnemers, bloggers en ook aan de organisatie!

Woudloper TCRunning.

12:22 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-05-06

Zondag, wat voorspellingen...

Zondag is het zover, nog eens een wedstrijd! We zullen voor en na de wedstrijd verzamelen aan het Cafe 'La Terasse' staan aan het Metrostation Merode, kruispunt van de TervurenlaanI en de Keltenlaan, iedereen is welkom.

Bij wijze van spelletje geef ik mijn pronostiek voor zondag, voor de bloggers van wie ik weet dat ze deelnemen. Wie ook wat cijfertjes naar voor wil brengen, doe gerust, ik ben benieuwd.

Pronostiekjes
loperpronostiekPiTom CTom DChristophe
Pi:1u251u201u271u24
Tom C:1u431u411u421u41
Tom D:1u311u281u34?
DavidL:1u481u451u45?
Edith:1u591u591u55?
Christophe3uur:1u381u351u301u36
Spencers:1u581u571u561u59
Chris Janssens:1u361u321u31?

Nog bloggers die ik mag pronostikeren? ;-)

Ik hoop vooral op een leuke sfeervolle wedstrijd zondag, ALLES GEVEN zou ik zeggen.

loopgroet en mss tot zondag... woudloper Pi

17:26 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

22-05-06

Nog enkele dagen ...

... en dan is het eindelijk zo ver: de 20km van Brussel. Hopelijk kan dit evenement qua sfeer de "Antwerpen 10 miles" van dit jaar evenaren en overtreffen. Ik ben degelijk voorbereid en hoop een gemiddeld tempo te kunnen maken van <5min/km. Ik zal me echter niet vastklampen aan die tijd: vooral luisteren naar mijn lichaam. Bovendien zal het initieel traag verlopen gezien zo'n 25000 deelnemers aanwezig zullen zijn. Gelukkig heb ik een relatief laag startnummer (3003) zodat ik nog redelijk vooraan zal staan bij de start. Het weer mag zijn zoals het gisteren was: droog, niet te warm met af en toe wat zon. Gisteren heb ik trouwens mijn laatste voorbereidende training gedaan: +/- 18km in 1:40 aan een hartslag van gemiddeld 150 slagen/min. Voor de rest zal het deze week heel rustig worden, principe van het lichaam wat te laten uitrusten. Vandaag is het dan ook rust, morgen een half uurtje aan een vlot tempo lopen, woensdag en donderdag 30 minuutjes heel ontspannen lopen, vrijdag opnieuw rusten en zaterdag een 20-tal minuutjes de zenuwen wat weglopen. Tijdens mijn loopje van gisteren kruiste ik het pad van tal van wedstrijdlopers die meededen aan de “Tervuren RJT run”, een onderdeel van de watermolencup. Het begon onmiddellijk te kriebelen, maar ik had me voorgenomen daar niet aan deel te nemen, gezien het zo kort op de 20km van Brussel valt. De watermolencup telt nog tal van wedstrijden dit jaar, en ik denk toch wel aan een aantal ervan deel te nemen. Het is vlakbij de deur en het inschrijvingsgeld is laag (4 á 5 EUR per wedstrijd).Tot de volgende ;)Woudloper tcrunning.

14:02 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-05-06

wat is het fijn zonder pijn

Alles blijft goed lopen, mijn lange duurloop zondag heeft me uiteindelijk 2u39 bezig gehouden. Het voelde echt goed, de tweede helft liep ik iets sneller dan de eerste.

Op het werk verloopt ook alles naar wens, dinsdag na het werk nog 'iets' gaan drinken met de collega's. Dat liep een beetje uit, om half twaalf was ik thuis, maar het was o zo leuk.

Ondertussen komt een van de belangrijkste doelen voor dit jaar in zicht, de marathon van Edinburgh, nog drie weken te gaan. Als ik dit weekend nog een lange duurloop kan afwerken zoals de vorige heb ik er wel vertrouwen in, ondanks mijn voetblessure midden in mijn voorbereiding. Ik hoop op een PR, dwz onder de 3u19...

Binnen een weekje loop ik ook nog de 20 km, als laatste test-training. Er lopen nog wel een aantal bloggers mee daar heb ik de indruk, mss kunnen we ergens afspreken?

Bovendien heb ik nog een nummer te koop, een vriend kan jammer genoeg niet meelopen, hij ligt met zijn arm in het gips, het gaat om nummer 3008 of zoiets. post maar iets als je geinteresseerd bent.

loopgroet en tot de volgende, woudloper pi 

14:29 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

14-05-06

ook stilaan terug op dreef...

Hallo,

Het lopen verloopt eindelijk weer pijnloos. Na een doktersbezoek liet ik plakken pakken van mijn rechtervoet, maar daarop was niets te zien. Dan maar terug naar de kinesiste die wel de oorzaak van de pijn aan mijn wreef en dikke teen vond. De spier die van mijn onderbeen tot aan mijn tenen loopt is wat te kort geworden door al dat lopen wss. Met de juiste massage en stretching af en toe blijft de pijn weg. Zaalig!

Het werd ook stilaan tijd dat ik de normale trainingen kon hervatten, er staat immers een marathon gepland binnen vier weken! Tot nu toe liep ik nog niet langer dan 2u20, maar daar denk ik straks verandering in te brengen, ik trek erop uit voor minstens 2u30.

Ondertussen ben ik ook gestart bij mijn nieuwe werkgever, ik ga me de komende jaren verdiepen in het fenomeen 'trading' of ook wel 'spelen op de beurs' genaamd. De twee eerste weken vielen alleszins al enorm mee, er wordt goed gelachen.

Net voordien was ik nog in Italie met een aantal vrienden. Een stukje Italie waar ik al een paar keer geweest ben en waar ik beslist nog naar terugkeer... Toscane en meer specifiek Lucca.

A dopo, woudloper Pi

11:10 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-05-06

En we zijn weer op dreef ...

Na de ten miles van een dikke week geleden, ben ik begonnen aan de voorbereiding voor de 20km van Brussel. Hopelijk kan ik daar aan de start komen in een 100% goede conditie, want ik voel het nu al kriebelen.
Vandaag zo'n 11km gelopen in mijn geliefde zoniënwoud (wat is het toch prachtig daar) aan een hartslag van ca. 145bpm en dat in minder dan een uur. Wauw, het begint echt te vorderen lijkt het. Ik ben pas om 20u kunnen vertrekken, aangezien ik eerst nog wat tijd met dochterlief heb doorgebracht, maar daar ben ik zeker niet rouwig om. De temperatuur was perfect, het eten voldoende gezakt en de "spirit" was "alive". In het bos ben ik nog tal van avondlopers tegengekomen en gelijk hebben ze.. echt prachtig rond deze tijd van het jaar, het Zoniënwoud. Ik hoop dat met deze dag de trend is gezet naar het zomerweer. Ik denk er ook ten stelligste aan om in de zomer quasi al mijn loopjes 's avonds te doen. Het is dan niet te warm en ik benadruk het nogmaals: zááálig lopen! Voor degenen die het zoniënwoud een beetje kennen (of voor de geïnteresseerden): zie hieronder een kaartje met het toerke dat ik vandaag gelopen heb.

Meer van dat in de toekomst.
Loopgroet, woudloper TCrunning.

22:34 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |