29-05-06

De uitslagen ...

Wel, hier is alvast mijn uitslag: ()
1:42:20

Toch wel een zeer mooie prestatie al zeg ik het zelf.

Gisteren rond de middag begonnen met het opnemen van voldoende energie: 's middags: pasta, 's avonds: pasta, 's anderdaags 's morgens: pasta, 's middags: pasta. Brrr, ik heb nu wel even mijn buik vol van de pasta (welja, voor een dag of twee, want ik ben er wel enigszins verzot op). Het was wel pasta zonder saus en met maar een klein beetje kaas en olijfolie, aangezien ik uit ervaring weet dat de pasta-saus wel eens durft terug op te komen bij zware inspanning. Daarnaast ook enorm veel water gedronken natuurlijk en ook een bruistabletje magnesium-supplement om krampen te voorkomen.
Om 13:00 vertrokken naar Pi, daar aangekomen hebben we nog even gebabbeld, iets gedronken, nog maar eens het kleine kamertje bezocht en dan rustig vertrokken om Tom D., Nico en Joris op te pikken. Van daaruit ter opwarming rustig gejogged naar de start van de 20km. Daar stonden ook de andere kameraden te wachten aan de afgesproken plaats, voor La Terrasse aan de uitgang van metrostation Merode. Samen naar onze box getrokken waar we nog een half uurtje voorzien werden van -nogal slaapverwekkende- muziek. Om 15u *PANG* (amai, wat een knal – 't is te hopen dat de 60+ers er al geen attack van kregen). Gelukkig hadden we allen een relatief laag nummer, waardoor we redelijk vooraan stonden en al na een kleine twee minuten aan een “looptempo” konden beginnen.
Zoals ik me voorgenomen had was ik niet te snel gestart en al redelijk snel had ik een lekker tempo gevonden, zo'n 5 min/km (ofte 12km/h). Het liep zeer vlot en ik was ervan overtuigd dat ik het zo wel kon blijven volhouden. De eerste 8 km ben ik ongeveer aan dat tempo blijven lopen, met Johan P. aan mijn zijde. Dat ging wel goed en af en toe konden we nog een (heel klein) beetje praten (ik ben niet zo'n groot babbelaar tijdens de wedstrijd – maar die schade haal ik meestal dubbel en dik in als ik niet aan het lopen ben). Aan km 8 zag ik dat we ongeveer een halve minuut achterliepen op het schema van 5min/km. Johan heeft dan beslist om wat rustiger te lopen, terwijl ik besloot om het tempo lichtjes op te drijven. Nog een bemoedigend woordje en vanaf dan scheiden onze wegen.
Vanaf km 8 (zeer goede km-aanduiding trouwens: proficiat organisatoren) iets sneller aan het lopen en op km 12, zat ik terug op schema. Verder blijven lopen aan hetzelfde tempo, zonder problemen en op km16 zat ik wis en waarachtig ongeveer een halve minuut voor op schema. Dat was echter ingecalculeerd, omdat ik wist dat ik de laatste kilometers ongetwijfeld terug wat tijd zou verliezen.
En inderdaad: tussen km18 en km19 begon ik wat vermoeidheid in de benen te voelen en moest ik het tempo wat laten zakken. Brrr, toch wel zwaar dat stuk op de Tervurenlaan. Na km19 ging het terug een stukje bergaf en eindelijk kreeg ik het bord van km20 in zicht! Met vernieuwde moed het tempo terug opgedreven en ik klokte aan km-paal 20 af binnen de 1u40 (k zal de juiste tijd nog eens moeten nakijken op m'n Garmin). Euforie alom!! Maar dan was het toch nog een heel eind tot aan de uiteindelijke finish – zo'n 800m? Ik zag verscheidene lopers hun tempo sterk doen afnemen en een aantal begonnen zelfs te stappen. Die hadden waarschijnlijk iets te veel gegeven in de laatste km; ik wist echter op voorhand dat het nog iets langer was en had me er dan ook op voorbereid. Al moet ik zeggen dat de laatste 200m (waar er om de 25m een aanduiding stond) toch zwaar waren. Uiteindelijk kom ik aan op een tijd van 1:44:45 (op de klok aan de finish), mijn champion-chip tijd was -zoals te verwachten- nog een stuk minder. Officieel dus 1:42:20.
Zeer tevreden kijk ik terug op deze wedstrijd en ze zullen mij volgend jaar zeker terugzien aan de start. Nu een weekje van recuperatietraining (lees: korte-rustige loopjes) en vrijdag heb ik een inspanningstest. Volgende afspraak: waarschijnlijk op de ING Brussel marathon waar ik me zal wagen aan de halve marathon. Misschien dat ik binnen een tweetal weekjes nog wel deelneem aan de furaloop in Tervuren. Proficiat nog aan alle deelnemers, bloggers en ook aan de organisatie!

Woudloper TCRunning.

12:22 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Knap Mooie tijd! Ik hoop volgend jaar ook op een iets gunstiger startnummer.

Gepost door: DavidL | 29-05-06

Goed gelopen Mooi gedoseerd, zo bereik je beter je doel. En de klim was inderdaad een afvallingskoers, zie het maar als een laatste schifting. Maar jij hebt je blijkbaar niet laten kennen. Misschien zien we mekaar eind augustus in Brussel.

Gepost door: Christophe | 29-05-06

De commentaren zijn gesloten.