06-03-06

Ten miles Oostende-Brugge

Gisteren was het nog eens zover, een wedstrijd! Dat was lang geleden. De laatste dagen voor de wedstrijd verliepen eigenlijk niet zoals het hoort, maar dat heb ik enkel aan mezelf te danken. Vrijdagavond kon ik immers niets beter verzinnen dan op een galabal de dansvloer onveilig te gaan maken... Dan zaterdag wat uitrusten dacht ik, maar als zich de gelegenheid bood om met vrienden een filmpje te kijken en iets te drinken. Op zich niets mis mee, en het was nog ongelooflijk gezellig ook. Zo van die gezelligheid die uitmondt in het opzoeken van een pittazaak, nog een aflevering van Het Eiland bekijken, en verder babbelen tot een uur of .... drie. Dan kruip ik echt wel mijn bed in, anders slaap ik niks meer.

Amai, 6u45 zondag is vroeg om op te staan, ik pak mijn zak, neem de nodige drank mee en onderweg naar tram-trein bestel ik bij de bakker nog een klein wit brood, naar 't schijnt werkt dit zo goed als een bord pasta, we proberen het!

In Brugge station aangekomen nemen we met een aantal lopers, die het ook zinloos vonden te wachten op de bus die maar om het uur kwam, een taxi tot vlak voor het sportcentrum. Best grappig als je bekijkt hoeveel vervoersmiddelen je neemt om wat te gaan lopen, straks nog de bus naar de start!

Bij de afhaling van de borstnummers kom ik mn bloggenoot TC tegen, we springen samen de bus op, nog snel een sanitaire stop en dan plaatsen we ons in het startvak en weg zijn we...

Het loopt goed, enkel mn bovenbenen voelen wat zwaar aan, maar het zonnetje en de wind in de rug maken het lopen tot het plezier dat we telkens weer nastreven. Mijn start is nogal snel, 3min50 op de kilometer, dat liep ik nog nooit, zelfs niet op een tien kilometer. Ik sluit me aan bij een groepje, ze nemen ook wat gas terug, dat komt goed uit. Halverwege kom ik langs in 31 minuten, het beste is er al af, maar het slechtste is nog lang niet daar. Het groepje waar ik bij liep lijkt stilaan nog wat te vertragen en ik loop met een paar mensen stilaan weg, terwijl er ons ook een aantal lopers passeren. Stilaan loop je steeds in de buurt van dezelfde mensen. Het eigenaardige is dat ze je het ene moment voorbijlopen terwijl je een ander inhaalt en het andere moment loop je ze terug voorbij samen met diegene die je daarnet nog voorbijliep. Wie loopt er eigenlijk aan een constant tempo? De eersten naar het schijnt, dat zijn wij dus niet ;-)

De laatste vier kilometer krijg ik het zwaar, nog maar vier, vertel ik mezelf, blijven gaan. In de laatste twee kilometer geef ik nog alles, dat is niet veel meer maar het laat me toe af te klokken onder 1u03, wat een voldoening! Een PR! Om eerlijk te zijn had ik wel een PR verwacht, het was de eerste ten miles die ik liep ;-) Officieel lees ik 1:03:25, zouden ze daar al met de Championchip gerekend hebben, ik denk het niet.

Even later komt ook TC over de meet, ik zie hem al praten met blogger Christophe, ze hadden elkaar onderweg al gezien. Het is dan toch gelukt een blogger te ontmoeten! Aangename kennismaking was het, het geeft me nog meer zin binnenkort naar Harelbeke af te zakken, ik moet enkel een manier vinden om vanuit Brussel daar te geraken, iemand voorstellen?

We praten met zn drieën nog wat na, een leuke wedstrijd was het, mooi parcours, sfeer genoeg en de organisatie was dik in orde. We komen terug!   

loopgroet, Woudloper Pi

 

09:51 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

knap! prachtige prestatie Pi! Jammer dat we elkaar niet tegengekomen zijn, maar dat maken we wel goed in Harelbeke hé.

Gepost door: Ruthje | 06-03-06

Tot de volgende Hey Pi, ik had je aan de start al gezien maar ik kon niet tot bij jou komen. Ik dacht, onderweg dan maar. Maar ik had dus duidelijk geen rekening gehouden met jouw loopvermogen. Dit kon ik nooit halen. Ik ga er wel voor trainen. Volgende jaar kies ik jou eruit en finishen we samen. Zou toch mooi zijn. Tot de volgende...

Gepost door: Christophe | 06-03-06

Proficiat met je prestatie ! Mooie tijd gelopen, Pi ! Klasse !
Wat Harelbeke betreft : ik kom voorlopig aan een 20-tal bloggers-lopers.
Wellicht zit er wel iemand uit je buurt bij. Ik post eerstdaags eens een update op mijn blogje van de deelnemers ...
We zouden je aanwezigheid wel apprecieren in Harelbeke. Al die bloggers bijeen, dat kan niet anders dan leuk worden.
Tot in Harelbeke, greetz ... !

Gepost door: frank spencer | 06-03-06

wat een tijd proficiat .. heel knap!

Gepost door: Koen | 06-03-06

fantastische tijd. hm een blogger nog ietsje te snel voor mij misschien , maar 't zou niet teveel mogen verschillen ( hoop ik toch ). 'k heb nog nooit een 10-mile gelopen wel een 15km (1.00.13). Misschien eens een wedstrijd in de wedstrijd in Harelbeke. Wel een zeer goede tijd en goed ingedeeld voor een eerste 10-mile , ge moet inderdaad direct een goed groepje vinden die ongeveer uw tempo loopt , al is dat moeilijk.

Gepost door: roadrunnerke | 06-03-06

rap Ik zal nog behoorlijk wat km's mogen afmalen voor ik aan zo'n tijd kom. Super!

Gepost door: Jeroen | 06-03-06

Klasse Mooi gelopen, knap je krachten ingedeeld ! Prachtige wedstrijd en wat een tijd !

Gepost door: Jo | 08-03-06

De commentaren zijn gesloten.