14-11-05

Kasterlee

(Halve Marathon)(01:47:14)(AHR 176bpm)(05:10/km)(81.0 kg)
Héhé, ben ik even content dat alles goed is verlopen!
Prachtig weer, uitstekende temperatuur, goed geslapen! Alles leek goed te zitten en (bijna) alles zat ook goed.
Bijna?
Welja, laat ik even bij het begin beginnen:
Zondagochtend opgestaan om 6:05, rustig de tijd genomen om een douchke te nemen en me klaar te maken. Vervolgens een goed bord pasta naar binnen gespeeld (hmm, een echte aanrader voor vroege vogels :)). Kusje gegeven aan mijn Stefanie en Constance (voor Constance was het er eentje in gedachten, want ik wou ons kleintje niet wakker maken.) Vervolgens Pi gaan ophalen en vertrokken richting Kasterlee.
Daar aangekomen nummers opgehaald, nog even wat gewicht gelost :), en begonnen aan de opwarming. Van zenuwen had ik nagenoeg geen last, dat was wel fijn. Om 10u volgde het startschot.... PANG! En we waren weg.
De eerste 15 minuten hield ik me zoals gepland een beetje in, hartslag onder de 158 houdend. Velen staken me in dat eerste kwartier dan ook voorbij. Later heb ik ook velen teruggezien, beter iets te traag starten dan iets te snel is dan ook de boodschap voor velen. Na iets minder dan 15 minuten voelde ik dat alles vlot verliep en ik besloot het tempo lichtjes te verhogen. Onmiddellijk ging de hartslag mee de hoogte in tot zo'n 177bpm. Dit was iets hoger dan initieel gepland, maar gezien ik voelde dat het allemaal goed zat besloot ik het tempo aan te houden. Bovendien had ik Pi naast mijn zijde, die me wel de nodige woorden van moed zou inspreken moest ik enig verval vertonen. Iets na km 4 gebeurde het... een plotse pijn in mijn linkerknie (vandaar: bijna alles zat goed)! Nondedjol, ik dacht onmiddellijk aan Koen die in Etten-Leur moest opgeven vanwege een knieblessure. Gedurende de komende 5km blijft de pijn in mijn knie aanwezig, soms wat straffer, soms wat minder. Ik breng Pi op de hoogte, maar we blijven het (goede) tempo toch aanhouden. Gelukkig mindert de pijn naarmate we km 10 naderen en vanaf km 11 is het voorbij! Misschien is het ook omdat Bob ons daar plots staat aan te moedigen! Geweldig Bob! Bedankt! Oef, net op tijd, want de tweede helft van het parcours blijkt een stuk zwaarder dan de eerste. Waar het eerste stuk voornamelijk door het vlakke land ging, speelt het tweede deel zich praktisch volledig af in het bos, met bijbehorende klimmen, afdalingen, boomstronken en mulle zandstroken. Gelukkig hebben we ons niet geforceerd in de eerste helft! Vanaf km 14 besluit Pi (zoals op voorhand afgesproken) een tempoversnelling door te voeren. Hij moedigt me nog even aan en dan ... zoef! Weg is hij. Ongelooflijk toch, welke tempoversnelling hij daar even doorvoert. De lopers die hij inhaalt moeten toch even perplex hebben gestaan. De volgende 7.0975 sta ik er dus alleen voor. Ik blijf hetzelfde tempo aanhouden al wordt het tegen het einde toe toch wel zwaar; zeker de sterke klim gevolgd door de strook mul zand rond km 16-17. Rondom mij zie ik de lopers afzien (mezelf incluis), nog 3km... ik denk in mezelf da's nog 2 toerkes rond de vijver van het Terkamerenbos! Tempo volhouden! Nog 1km... da's nog 2,5 toerkes rond de piste,... dan zie ik plots Pi in de verte, hij staat klaar met zijn digitaal cameraatje. Even het zweet afvegen, mijn mooiste glimlach tevoorschijn toveren, ... klik! Het staat op de gevoelige plaat ;) Dat is een mooie herinnering. Uiteindelijk finish ik in 1u47'14". Een fantastisch gevoel! Een mooie herinnering! Een mooie dag! Wauw, hier doe ik het voor!

Vandaag heb ik weinig tot geen last van stijfheid. Een teken dat mijn gemiddelde hartslag toch goed zat, gezien ik nauwelijks in verzuring ben getreden. De komende drie dagen zullen toch dagen van herstel worden. Straks 20 minuutjes loslopen, morgen rust en woensdag 30 minuutjes loslopen.

Bedankt nogmaals Pi, Bob en alle supporters en marathonliefhebbers! Op naar de volgende!

09:58 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (13) |  Facebook |

Commentaren

sterke prestatie en gelukkig verdween de pijn aan jou knie wel!

Gepost door: Koen | 14-11-05

Prachtprestatie ! Proficiat met je halve marathon, heel sterk en verstandig gelopen !
Tevens gefeliciteerd met je leuk verslagje !
Dat smaakt uiteraard naar meer ...

Gepost door: frank spencer | 14-11-05

Halve Schitterende prestatie !! Op naar de volgende en/of hele !!

Gepost door: Edith | 14-11-05

Als je er maar ... .. van geniet dan zul je het ook lang volhouden. En hoe langer je het volhoudt hoe plezanter het wordt. Doe zo voort! En by the way ik loop met drie paar schoenen door elkaar. Ik verslijt dan ook min. 3 paar per jaar.

Loop ze

Gepost door: Filip | 14-11-05

Wauw. Da's een zeer mooie prestatie op een verre van lichte omloop. Gefeliciteerd, en leg dat knietje maar eens lekker in de watten.

Gepost door: Stefan | 14-11-05

Mooi Laat me je nog eens feleciteren met je schitterende wedstrijd, heel mooi ingedeeld, gecontroleerd gelopen, het was een plezier naast je te lopen! En de organisatie was ook dik in orde, hemels parcours en een heerlijke Leffe achteraf... Volgend jaar mogen ze mij alleszins terug verwachten.

Gepost door: pi | 14-11-05

Mooi gedaan 1:47 is bijlange niet slecht hé ... als ik zo lees waar ze jullie allemaal doorheen hebben gestuurd ... ik zou schrik hebben dat mijn savatten vuil zouden worden ;-)
Kanppe prestatie ! Proficiat !

Gepost door: Yoeri | 14-11-05

Chapeau voor de prachtprestatie ... leuk om te lezen ook dat verslagje, een mens loopt zo een beetje mee :-)

de knie wel soigneren nu, denk ik

Gepost door: Jo | 14-11-05

wow knap gedaan zeg! En dat op zo'n megazwaar parcours! Proficiat!! En die knie goe soigneren hé

Gepost door: Ruthje | 14-11-05

Knap verslag en dan nog eens goed gelopen :-) Een blog om te blijven volgen ...

Gepost door: erik | 14-11-05

chapeau knappe wedstrijd, hoor Tom. Mooi ingedeeld, energie mooi verdeeld en rekening gehouden met het zware einde. Had graag nog ne leffe meegedronken maar Jo en ik waren ook best wel vermoeid van onze fietstocht in en rond Kasterlee. Da's dus voor de volgende keer ! Als alles goed blijft sta ik hier ook aan de start om rustig een halve M mee te lopen ...

Gepost door: bob | 14-11-05

Goe gelopen!!! En een mooie tijd. Spijt dat ik er niet bij was... we zouden anders in elkaars buurt gelopen hebben denk ik.

Gepost door: Wim | 15-11-05

proficiat leuk verslag, leuk resultaat... proficiat!

Gepost door: Jeroen | 16-11-05

De commentaren zijn gesloten.