17-10-05

Een bewogen week-end

Eerst even update van mijn trainingen:
13/10/2005(7.34 km.)(00:43:41)(H148)(05:57/km)(--- kg.)
14/10/2005(16.43 km.)(01:35:00)(H149)(05:47/km)(--- kg.)
17/10/2005(6.62 km.)(00:35:50)(H148)(05:25/km)(80,0 kg.)
Ja, na de zwaar gepeperde rekening van vorige week heb ik maar een beetje gas teruggenomen. Donderdag ben ik overgestapt op de 10x100m i.p.v. de 10x400m en ik moet zeggen dat de training me goed beviel (heeft ook misschien een beetje te maken met het goede weer). Na de training kwam ik Pi nog tegen die net zijn workout ging beginnen en we hebben dan afgesproken de dag nadien samen een lange duurloop te gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan: vrijdag samen naar Terkameren getrokken en daar een 90-tal minuutjes rond de vijver gelopen. Eerst 30'rustig tempo, vervolgens 30' in een ietwat strakker (maar makkelijk vol te houden) tempo om dan te eindigen met opnieuw een 30' rustig tempo. Dat waren echt twee goei trainingen!
Later op de dag even langs de medische dienst gepasseerd om mijn griep-vaccin te gaan halen en in de namiddag naar huis gereden om onze zakken te pakken om ... naar zee te gaan. Yep, we gingen weer een leuk week-endje aan zee tegemoet. Ik had me voorgenomen om sowieso niet te gaan lopen en een echt "family-week-end" te houden. Er ging van lopen toch niet veel in huis komen, aangezien het anti-griep vaccin me een beetje zou vermoeien.
Vrijdagnamiddag dus naar zee vertrokken,... maar na een 40-tal km ... panne... Blijkbaar was de rem blijven "plakken" en heeft zo de remschijf oververhit. De goede moed erin gehouden: gewoon even aan de kant gezet en via de binnenwegen terug naar huis gereden (ik ging zo in ieder geval niet tot aan zee rijden). Terug thuis aangekomen bleek dat ons dochtertje onderweg een klein "lekje" in de pamper had + een redelijk platte stoelgang... gevolg: de welriekende dreef liep plots door onze auto.. Maar: we hielden de spirit erin! We hebben dan alles maar terug uitgeladen (die dag vertrekken zat er toch niet meer in) en beslisten om 's anderdaags dan maar met mijn auto te gaan. Klein detail: mijn auto stond ook "en panne" ... problemen met de stuurbekrachtiging. Dit was echter maar een kwestie van bijvullen van de olie van de stuurbekrachtiging, dus ik zou even naar de garage gaan om de gepaste olie te gaan halen... Nog meer pech!!!: mijn auto had ondertussen zo lang stilgestaan, dat de batterij niet voldoende geladen meer was om te starten ... Maar: we hielden *slik* de moed erin.
Om een lang verhaal kort te maken: we zijn er uiteindelijk toch in geslaagd om tot aan zee te geraken (proper en met mijn auto :)) en hebben ons hééél goed geamuseerd! Het was mooi weer en na al die avonturen kon het week-end niet meer stuk. Zelfs de lichte keelpijn (gevolg van het spuitje denk ik) kon de sfeer niet temperen.
Zondagavond ook weer heelhuids thuisgeraakt en vroeg in bed gekropen.

Vandaag stond er normaalgezien een 60' duurloop op het programma, maar blijkbaar vraagt het spuitje toch iets meer dan enkel maar een lichte keelpijn.... Na een 10-tal minuten voelde ik al dat het allemaal niet zo vlot verliep. Lichte krampen in de buik, hartslag vond precies niet het gepaste ritme en het ademen liep ook niet zo vlot. 'k Heb dan nog een tijdje doorgelopen, maar na een dik half uur vond ik het wel welletjes geweest. Beter stoppen dan straks nog meer uitgeput te zijn, aan zulke trainingen heb je toch niets.
Ik zou dit week-end nog wel een 17km training-wedstrijd willen gaan lopen, ter voorbereiding van de halve Marathon in kasterlee op 13 november. Daarom: deze week rustig aan doen! Morgen: rust. Woensdag: 40' rustige duurloop. Donderdag: 2x10' rustig en 20' looptempo voor dit week-end. Vrijdag, zaterdag: rust. Zondag: 17km wedstrijd. Het looptempo zal overigens bepaald worden door het hartslagtempo. Nog enkele voornemens: gezond eten en op tijd gaan slapen. Hopelijk strooit het spuitje van vorige week verder geen roet in het eten!

21:42 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

pech hopelijk is je pech nu voorbij ... doe het alvast goed op je wedstrijd zondag!

Gepost door: Koen | 17-10-05

De commentaren zijn gesloten.