02-10-05

Nieuwe (nog onofficiele) PR ...

Vrijdagnamiddag al vertrokken naar zee met Stefanie (mijn vrouwke) en Constance (mijn bijna 1-jarige dochter; een echte kapoen). Daar (aan de caravan) aangekomen was het redelijk nat weer, maar we hielden de spirit erin! Alles uitgepakt, geinstalleerd, bedje gemaakt, pasta gegeten en redelijk vroeg naar bed (rond 21u). Om 23u nog even moeten opstaan, omdat mijn dochtertje even wakker werd. Het zal de verandering van omgeving wel geweest zijn dat haar parten speelde.

Zaterdagochtende redelijk vroeg opgestaan. Boterhammekes met choco gegeten en een kopje kofie gedronken. Rond deze tijd begonnen de benen stilletjesaan te kriebelen. Ik was toch een beetje zenuwachtig en begon me af te vragen of het wel een goed idee was in de caravan te overnachten (dat bed was toch niet zo ideaal ... het was sinds mijn jeugd geleden dat ik nog in deze caravan had gelegen en ik had er me een heel ander beeld van). Uiteindelijk vertrokken richting De Panne waar we met bussen zouden vertrekken naar de aflossingspunten. Daar aangekomen kusje aan vrouw en dochter gegeven (en de nodige moed ingesproken gekregen - zij zouden me terug ontmoeten in Oostende, aan de aankomst) en dan naar het afspraakpunt getrokken. Snel de nodige T-shirts en nummers gaan afhalen en de nodige afspraken gemaakt met mijn collega-lopers. De samenkomst met de collega's was van korte duur, aangezien de bussen stipt vertrokken naar de aflospunten. In de bus een beetje liggen "socializen" met andere lopers en ondertussen nog mijn borst/rugnummer bevestigd. Ook de hartslagmeter en mp3-speler (een trouwe loopkameraad geworden) bevestigd. Na aankomst aan de aflosplaats hadden we nog een half uurke om op te warmen en voor een laatste sanitaire stop.

Iets langer dan 20 minuten na de opwarming zit ik in een gedrongen massa mensen die allen uitkijken naar hun collega die ze zullen aflossen. Plots zie ik Joris opdoemen vanuit de verte. Mijn hart slaat een slag over en de adrenaline begint te lopen ... 't Is aan mij...
Ik neem snel het aflossingslint over en mijn persoonlijke 10km-kruistocht tegen de klok begint. Na een 200-tal meter lopen zie ik het 5km punt... Hier ben ik een beetje verbaasd, aangezien ik dacht dat de aflossingspunten exact op de voorziene loopafstanden plaatsvonden (Joris had een parcours van 5km). Toch hier verder niet over nagedacht en gewoon doorgelopen... Ik was van plan min of meer op mijn hartslag te lopen, maar door onvoorziene omstandigheden (was de borstband gezakt?) registreerde mijn gloednieuwe Forerunner mijn hartslag niet! Tsja dan maar op gevoel afgaan en de tijd en de km's een beetje in het oog houden... In de komende twee kilometers word ik door tal van renners voorbijgestoken ... "ben ik nu zo traag?", denk ik ... vlug een tandje bijsteken en een paar liedjes op mijn mp3 spelers skippen, zodat ik aan dat ene "adrenaline-pompend" liedje kom.... Ik voel dat ik wel een beetje te vlug aan het lopen ben, maar word nog steeds door tal van renners voorbijgestoken ... "misschien toch wat vermoeid", denk ik .... ik begin aan mezelf een beetje te twijfelen, maar ik blijf aan hetzelfde tempo doorlopen. Na 3 km zie ik eindelijk een km-paaltje staan. Ik kijk op m'n horloge ... en vreugde alom... ik zit meer dan goed op schema om binnen de 50minuten de 10km af te werken. Het zelfvertrouwen kreeg een stevige boost en ik ben een gestaag tempo blijven aanhouden. Aan km-paal 14 (voor mij dus na 9km) nog een lichte versnelling begonnen. Het zou niet ver meer zijn tot aan de aflossing, gezien ik vertrokken was voor km-paal 5... Plots passeer ik km-paal 15 .... "wat is dat hier nu?", denk ik "ik moest al aan de aflossing zijn" ... Blijkbaar hadden meerdere lopers hetzelfde gedacht want velen begonnen snelheid te minderen - zij hadden hun laatste kruid verschoten in die laatste km; die dan toch niet de laatste km bleek te zijn- het was uiteindelijk nog 400m na deze 15-km-paal dat de aflossing plaatsvond. Ongelooflijk hoeveel lopers ik in die laatste 400m nog ben voorbij"geflitst" ;) ... Het was dus meer naar de 11km toe dat ik gelopen had...

Tenslotte naar de tijd/afstand gekeken die mijn Forerunner geregistreerd had (De GPS functionaliteit had me gelukkig niet in de steek gelaten). Blijdschap alom toen ik mijn nieuwe PR voor de 10km aflas. Onder voorbehoud van meetfouten (de officiele tijd per persoon kon ik nog niet op de site raadplegen) ziehier wat ik aflas:

(10.27 km)(00:48:46)(00:04:45/km)

Bedankt Joris, Tom, Joeri ,Johan en Lieve om deze mooie dag mee te lopen in de aflossingsmarathon!
Bedankt Pi, jij hebt me geinspireerd tot dit nieuwe loopavontuur! We zullen samen nog ettelijke kilometertjes aflopen vermoed ik :). En nogmaals proficiat met je nieuwe PR op de marathon!
Bedankt ook aan alle supporters (bloggers en fysiek aanwezige supporters)
En natuurlijk, bedankt Stefanie en Constance, mijn twee diamanten!

23:06 Gepost door Tom|Tom|Pi | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Nogmaals proficiat met je sterke prestatie! Die 10 km was idd meer een elf km, ben benieuwd of ze de juiste afstanden nu nog zullen doorgeven. Ik rust nu een weekje, wel wat zwemmen wss, vrijdag zal ik de trainingen rustig hervatten. loopgroet, pi

Gepost door: pi | 03-10-05

straffe tijd proficiat, goe gelopen!

Gepost door: Koen | 03-10-05

super! amai, da's knap gelopen!! Proficiat!!

Gepost door: Ruthje | 03-10-05

Proficiat ! Sterke prestatie, mr. T.C.
Knap ingedeelde wedstrijd van je ...
als muziekliefhebber ben ik curieus naar het adrenaline-pompend nummer ?

Gepost door: frank spencer | 03-10-05

Het was Geweldig Ja Tom, het is om nog eens over te doen! Volgende afspraak te samen zal ne halve marathon zijn geloof ik. Proficiat met uwe sterke tijd, met nog 10kg minder zullen we u niet meer kunnen volgen geloof ik.

Gepost door: Tom D. | 03-10-05

De commentaren zijn gesloten.